EN PENTE DOUCE
B O N J O U R

B I E N V E N U E ..... au futur membre

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Message IMPORTANT aux INSCRITS

à la lecture de ce message vous êtes déconnecté(e)s !!!
------------------------------------------

ATTENTION :

l'hébergeur vous déconnecte obligatoirement chaque fin de mois !
Pour accéder, en tant que membre enregistré :
Veuillez vous reconnecter, au forum..
Cela peut, aussi, être opérationnel pendant 2/3 jours.

les Administrateurs, d' E.P.D..
**********
L’actualité de saison


*



*



Derniers sujets
» mon coin !
Aujourd'hui à 19:56 par Annick

» " Prénom à Féter et Ephémérides du Jour "
Aujourd'hui à 19:49 par Annick

»  " Jeux des Phrases " avec le mot précédant "
Aujourd'hui à 18:33 par romans

»  les dessins !
Aujourd'hui à 12:52 par neurone

» Aperitif vendéen
Hier à 11:50 par Solaire

» citations - pensee !
Lun 19 Fév 2018 - 14:45 par neurone

» Vive ma vieille cafetière...
Lun 19 Fév 2018 - 12:37 par emeraude

» Le Chat de Geluck !!!
Lun 19 Fév 2018 - 10:47 par Solaire

» coloriage anti-stress pour adulte
Dim 18 Fév 2018 - 23:26 par Annick

» la question
Dim 18 Fév 2018 - 17:22 par joelle

» Mes chouettes broderies...
Dim 18 Fév 2018 - 11:37 par hulotte

» ASTUCES en TOUS GENRES
Lun 12 Fév 2018 - 16:24 par Z06

cliquez sur
le lien souligné

Accès direct



*

Anniversaire(s)



*

Bureau de vote

OUVERT 24h/24

=> accès direct<=


*
Le Parc Kruger
(Kruger National Park)

La webcam
Hébergeurs d’Images
Alternatif a Servimg
*
Cliquez sur le lien !



Imagesia


Megapict


Postimage



Casimages



Zupimages




De Tout de Rien
Les thrillers
*



SOYEZ le ......



Inscrivez-vous
...
vous serez accueillis
avec chaleur..


Clic => Accès direct
*

Navigation et S.O.S.
*
en cas de non accès
au forum

Info..navigation

clic => <=

Lien à enregistrer
favoris / Marques pages


***********************

Pour rafraichir
l'écran "F5 "
clic ici"



*/*/////////////////////////*/



Un soucis sur le PC
ou
votre soucis sur votre PC
posez votre question

clic => accès <=

*

Retour Page Accueil
Qui est en ligne ?
Il y a en tout 12 utilisateurs en ligne :: 1 Enregistré, 0 Invisible et 11 Invités :: 1 Moteur de recherche

neurone

Le record du nombre d'utilisateurs en ligne est de 394 le Sam 26 Fév 2011 - 11:47

tal'mousse au viux lille et à l'rousse

Aller en bas

tal'mousse au viux lille et à l'rousse

Message  ALAN le Ven 29 Jan 2010 - 8:49

d'abord et avint d'commincher,dis te
bin qu'chest un t'sais quo qui va t'prind' deux heur's ed' mi,
alorss,n'tingages pon si qu't'es à l'presse!!


te faisd'abord blondir (point breûler)60 gr d'farine dins 60 gr ed'
burre.eun' fos qu'ch'est fait,te mouill's aveuc eune pinte ed' bière
rousse

si qu't'as deux canettes ed' 25 cl cha faitl'compte, si qu'ch'est
des 33,...66-50=16,it'restes eune bonne mitan d'canette pour rincer
t'bouque!


bon,achteur,equ' t'es rapuré,dins ch'tiot roux blond qu't'as
préparé,té mets du sé,du poif' (pon d'trop pour batisse) et eun' zique
ed' muscat et te laiches à fu fort douch'

te prinds un viux lille,te l'écrappes et te piles ch'fromache dins
eun' telle.t'y ajoutes 125 gr d'burre et t'écrases tout cha pour avoir
eun' pate bien lisse (comme de l'pâte à modeler hein batisse)

te balles et' préparation dins l'roux blond qui est su l'coin de
ch'fu et te goutes pour vire si ché bien assaisonné

là te prinds 800 gr d'pate feuilletée (si qu'te sais point l'faire,
te fais comme mi, te l'acates toute faite!) et te roules et' pâte à
inviron 3 millimètres

té décopes des ronds d'20 cms ed' diamét' (si qu't'as point l'compas
dins l'oeul té prinds eun' assiette à dessert) te mets au mitan eun'
grosse cuillère ed' tin rassaquache au fromach', té mouilles chés bords
intérieurs de t'pâte aveuc un pinceau et de l'iau pou qu'cha colle,te
rabats in tros fos in écrasant ché bords aveuc tes dogts,te badigeonnes
tout cha aveuc un ué d'glenne battu pou qu'cha dore bien et te laisses
arposer eune demie heure (l'timps d'printe eune jatte d'jus pour arméte
tin coeur)


là te cauffe tin four à 250 ° te saisis 10 minutes,t'ardéchins à
180° et te r'laiches cuire eune demie heure

te sers cha tout caud in intrée et t'as l'drot d'servir aveuc (ej'
diros meume :"l'devoir") eun' bonne bière rousse à timpérature ed' cave


te m'in diras des nouvelles
avatar
ALAN

Age : 66

Date d'inscription : 11/05/2008

Nombre de messages : 12459

Revenir en haut Aller en bas

Re: tal'mousse au viux lille et à l'rousse

Message  Annick le Ven 29 Jan 2010 - 9:58

:: Faut d'abord que j'étudie la chose. :razz:






"Tu n'es plus là où tu étais, mais tu es partout là où je suis" (Victor Hugo)
avatar
Annick
Admin

Age : 72

Date d'inscription : 08/05/2008

Nombre de messages : 71043

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum