L’actualité de saison
*
*
Derniers sujets
Navigation et S.O.S.
*
en cas de non accès
au forum
Info..navigation
en cas de non accès
au forum
Info..navigation
PAGE DE SECOURS
d'affichage
clic
***********
****
clic
/////////////////
Un souci sur le PC
avant de le
posez votre question
clic => accès <=
*
posez votre question
clic => accès <=
*
tal'mousse au viux lille et à l'rousse
2 participants
EN PENTE DOUCE :: RECETTES de CUISINE (accès lecture libre) :: Bon appétit (accès lecture libre) :: Plats de résistance (accès lecture libre)
Page 1 sur 1
tal'mousse au viux lille et à l'rousse
d'abord et avint d'commincher,dis te
bin qu'chest un t'sais quo qui va t'prind' deux heur's ed' mi,
alorss,n'tingages pon si qu't'es à l'presse!!
te faisd'abord blondir (point breûler)60 gr d'farine dins 60 gr ed'
burre.eun' fos qu'ch'est fait,te mouill's aveuc eune pinte ed' bière
rousse
si qu't'as deux canettes ed' 25 cl cha faitl'compte, si qu'ch'est
des 33,...66-50=16,it'restes eune bonne mitan d'canette pour rincer
t'bouque!
bon,achteur,equ' t'es rapuré,dins ch'tiot roux blond qu't'as
préparé,té mets du sé,du poif' (pon d'trop pour batisse) et eun' zique
ed' muscat et te laiches à fu fort douch'
te prinds un viux lille,te l'écrappes et te piles ch'fromache dins
eun' telle.t'y ajoutes 125 gr d'burre et t'écrases tout cha pour avoir
eun' pate bien lisse (comme de l'pâte à modeler hein batisse)
te balles et' préparation dins l'roux blond qui est su l'coin de
ch'fu et te goutes pour vire si ché bien assaisonné
là te prinds 800 gr d'pate feuilletée (si qu'te sais point l'faire,
te fais comme mi, te l'acates toute faite!) et te roules et' pâte à
inviron 3 millimètres
té décopes des ronds d'20 cms ed' diamét' (si qu't'as point l'compas
dins l'oeul té prinds eun' assiette à dessert) te mets au mitan eun'
grosse cuillère ed' tin rassaquache au fromach', té mouilles chés bords
intérieurs de t'pâte aveuc un pinceau et de l'iau pou qu'cha colle,te
rabats in tros fos in écrasant ché bords aveuc tes dogts,te badigeonnes
tout cha aveuc un ué d'glenne battu pou qu'cha dore bien et te laisses
arposer eune demie heure (l'timps d'printe eune jatte d'jus pour arméte
tin coeur)
là te cauffe tin four à 250 ° te saisis 10 minutes,t'ardéchins à
180° et te r'laiches cuire eune demie heure
te sers cha tout caud in intrée et t'as l'drot d'servir aveuc (ej'
diros meume :"l'devoir") eun' bonne bière rousse à timpérature ed' cave
te m'in diras des nouvelles
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir cette image]
bin qu'chest un t'sais quo qui va t'prind' deux heur's ed' mi,
alorss,n'tingages pon si qu't'es à l'presse!!
te faisd'abord blondir (point breûler)60 gr d'farine dins 60 gr ed'
burre.eun' fos qu'ch'est fait,te mouill's aveuc eune pinte ed' bière
rousse
si qu't'as deux canettes ed' 25 cl cha faitl'compte, si qu'ch'est
des 33,...66-50=16,it'restes eune bonne mitan d'canette pour rincer
t'bouque!
bon,achteur,equ' t'es rapuré,dins ch'tiot roux blond qu't'as
préparé,té mets du sé,du poif' (pon d'trop pour batisse) et eun' zique
ed' muscat et te laiches à fu fort douch'
te prinds un viux lille,te l'écrappes et te piles ch'fromache dins
eun' telle.t'y ajoutes 125 gr d'burre et t'écrases tout cha pour avoir
eun' pate bien lisse (comme de l'pâte à modeler hein batisse)
te balles et' préparation dins l'roux blond qui est su l'coin de
ch'fu et te goutes pour vire si ché bien assaisonné
là te prinds 800 gr d'pate feuilletée (si qu'te sais point l'faire,
te fais comme mi, te l'acates toute faite!) et te roules et' pâte à
inviron 3 millimètres
té décopes des ronds d'20 cms ed' diamét' (si qu't'as point l'compas
dins l'oeul té prinds eun' assiette à dessert) te mets au mitan eun'
grosse cuillère ed' tin rassaquache au fromach', té mouilles chés bords
intérieurs de t'pâte aveuc un pinceau et de l'iau pou qu'cha colle,te
rabats in tros fos in écrasant ché bords aveuc tes dogts,te badigeonnes
tout cha aveuc un ué d'glenne battu pou qu'cha dore bien et te laisses
arposer eune demie heure (l'timps d'printe eune jatte d'jus pour arméte
tin coeur)
là te cauffe tin four à 250 ° te saisis 10 minutes,t'ardéchins à
180° et te r'laiches cuire eune demie heure
te sers cha tout caud in intrée et t'as l'drot d'servir aveuc (ej'
diros meume :"l'devoir") eun' bonne bière rousse à timpérature ed' cave
te m'in diras des nouvelles
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir cette image]
ALAN- Date d'inscription : 11/05/2008
Nombre de messages : 12210
Re: tal'mousse au viux lille et à l'rousse
:: Faut d'abord que j'étudie la chose.
Annick- Age : 2
Date d'inscription : 08/05/2008
Nombre de messages : 72159
EN PENTE DOUCE :: RECETTES de CUISINE (accès lecture libre) :: Bon appétit (accès lecture libre) :: Plats de résistance (accès lecture libre)
Page 1 sur 1
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
|
|
Hier à 7:35 par joelle
» paques
Sam 30 Mar 2024 - 17:50 par joelle
» La galerie de hulotte...
Ven 22 Mar 2024 - 21:05 par hulotte
» coloriage anti-stress pour adulte
Sam 17 Fév 2024 - 7:41 par hulotte
» Aux nouveaux inscrits qui ne se présentent pas.
Ven 26 Jan 2024 - 13:58 par Z06
» Quelques recettes de Margaux
Mer 20 Déc 2023 - 13:06 par Jabani
» Parc Botanique de Haute-Bretagne
Ven 24 Nov 2023 - 17:06 par hulotte
» Yves Jamait
Sam 11 Nov 2023 - 20:54 par Lulu
» PARCS et JARDINS à VISITER
Mar 7 Nov 2023 - 16:44 par Lulu
» Je n'avais pas vu qu'il y avait un onglet spécifique musique, désolé
Lun 6 Nov 2023 - 10:20 par Invité
» Et si on parlait musique ?
Lun 6 Nov 2023 - 9:33 par Invité
» Série télé
Sam 4 Nov 2023 - 20:09 par hulotte
» Le plastique
Ven 3 Nov 2023 - 19:14 par Z06
» Question sérieuse
Mer 1 Nov 2023 - 15:11 par Invité
» " Métiers " Par Ordre Alphabétique "
Mer 1 Nov 2023 - 14:22 par Laurelyne